FUNCTIA WDR (WIDE DINAMIC RANGE)

Functia WDR (Wide Dynamic Range)
Functia WDR - Wide Dynamic Range a camerelor de supraveghere video este o functie utilizata pentru a obtine imagini clare chiar si in conditiile in care intensitatea luminoasa variaza foarte mult. Se foloseste in special atunci cand in acelasi cadru de imagine exista atat zone foarte luminoase, cat si zone intunecate. Imaginea realizata cu ajutorul functiei WDR este creata din doua cadre cu expuneri diferite (o expunere lunga si o expunere scurta) ale aceleasi scene, permitand astfel vizualizarea detaliilor atat in zonele foarte luminoase, cat si in zonele foarte intunecate.

Functia ATR (WDR digital)
O versiune digitala a functiei WDR, la un pret si performante mai scazute este functia ATR (Adaptive Tone Reproduction). Aceasta functie imbunatateste vizibilitatea pe intreaga imagine prin utilizarea compensarii gradate de lumina.

Aplicatii ale functiilor WDR / ATR
Functiile WDR / ATR se utilizeaza in situatiile in care conditiile de iluminare nu sunt optime, in special atunci cand obiecte sau persoane sunt pozitionate in fata unei surse puternice de lumina, caz in care detaliile obiectului / persoanei devin intunecate, sau in cazul unor scene cu gradatii abrupte de luminozitate care sunt greu de corectat de catre camerele standard. Alte situatii sunt acelea in care au loc schimbari bruste de iluminare, care pot afecta comportamentul camerei si calitatea imaginii capturate.